Weer aankomen met een extra bonus

Voor een gezond gewicht is goede voeding onontbeerlijk. Daar zijn alle deskundigen het wel over eens. Maar wat is goede voeding? Ik heb boekenkasten vol met de meest uiteenlopende diëten en adviezen. Noem een dieet en ik heb het geprobeerd. Vaak lopen de adviezen ver uiteen. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat het vrij simpel is: voor een gewoon gezond gewicht volstaat gewone voeding.

Je hoeft geen poeders, pillen of shakes te slikken. Je hoeft niet in paniek te raken als ergens suiker in zit. Je hoeft niet dagelijks gojibessen of chiazaad te eten. Als je die zogenaamde superfoods lekker vindt, moet je het vooral eten, maar voor een gewoon gezond gewicht is het zeker geen voorwaarde.

Voedingscentrum

Met Happy Weight volg ik het Voedingscentrum. Het is een onafhankelijke organisatie, gefinancierd door de Nederlandse overheid. Het Voedingscentrum baseert haar adviezen op de richtlijnen van de Gezondheidsraad. In dit adviesorgaan zitten de knapste koppen van de Nederlandse wetenschapswereld. Doel van het Voedingscentrum is consumenten wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde voeding en voedselveiligheid. Daarnaast bevordert het Voedingscentrum gezond eetgedrag. Ook het voorkómen van overgewicht is een belangrijke pijler in de voorlichting.

De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum is een handig hulpmiddel om de juiste keuzes te maken. Eten volgens deze schijf helpt om tekorten aan belangrijke voedingsstoffen te voorkomen. Maar ook om een gewoon gezond gewicht te krijgen (en te behouden!). De meeste diëtisten werken volgens deze richtlijnen en ze vormen ook de basis voor Happy Weight Personal. Het Voedingscentrum is enthousiast over mijn programma Happy Weight Personal.

Jojo-effect

Veel voorkomend bij afvallen: het jojo-effect. Met de adviezen van Happy Weight voorkom je dit.

Om af te vallen, is er veel keus in middelen, zoals maaltijdvervangers en eetlustremmers. Maar ook allerlei diëten zijn kortere of langere tijd populair, zoals het Atkinsdieet, Montignac, Sonja Bakker en dr. Frank. Of neem de boeken van BN-ers of familieleden van BN-ers. Allemaal beloven ze dat je in korte tijd veel kilo´s kwijtraakt. Dat klopt ook, als je hun regels strikt opvolgt. Bespaar jezelf het geld en de moeite. Trap er niet in. Wat ze er namelijk niet bij vertellen, is dat het gewichtsverlies slechts van korte duur is. Meestal kom je snel weer aan, vaak met een extra bonus.

Stan

Stan

Happy Weight Personal in één oogopslag:

  • ontwikkeld door Nederlandse deskundigen
  • positief beoordeeld door het Voedingscentrum
  • vergoeding door veel zorgverzekeraars
  • geen jojo-effect door gezonde leefstijl
  • meer dan 74.500 tevreden klanten