Veelgestelde vragen

Om het je makkelijk te maken, hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen over Happy Weight Personal voor je op een rij gezet.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze helpdesk: mail naar [email protected] of bel naar 085 – 06 06 856.

Wat krijg ik allemaal?

Je krijgt een succesprogramma van 15 weken waarin alle aspecten van gezond eten en leven aan bod komen. Zo coachen we je naar een gewoon gezond gewicht. De methode is stapsgewijs opgebouwd en elke week heeft een of meer thema’s. Van ontbijten en gezonde tussendoortjes tot alles over vetten. Welk vet is gezond? Hoeveel heb je nodig? En hoe maak je een slanke dressing? Tijdens het werken met Happy Weight krijg je veel inspiratie om gezonde maaltijden lekker en gevarieerd klaar te maken. Dit alles is verpakt in een mooie cursusmap die als naslagwerk gebruikt kan worden, ook nadat het programma is afgerond. Je ontvangt een voedingskeuzelijst en handige beweegplannen. Je ontvangt motiverende e-mails en je kunt vragen stellen aan de cursusbegeleiding.
Tot slot ontvang je drie welkomstcadeaus; een smakelijk boek, een praktische drinkfles en een handige taillemeter. Van deze cadeaus heb je veel plezier als je met de cursus aan de slag gaat!

Hoeveel kan ik met Happy Weight afvallen?

Alle overtollige kilo’s kun je ermee kwijtraken. Hoeveel dat er zijn, hangt af van het overgewicht en streefgewicht. Toch draait het bij Happy Weight Personal niet om het aantal kilo gewichtsverlies. Gezond eten en regelmatig bewegen, is het allerbelangrijkst omdat je daarmee ‘vanzelf’ overtollige kilo’s kwijtraakt. Natuurlijk is afvallen voor de meeste deelnemers enorm belangrijk en een beloning voor alle inspanningen. Als het afvallen ondanks alles een tijdje helemaal stilstaat, krijg je tips om het gewichtsverlies weer op gang te brengen.

Zit ik ergens aan vast?

Nee, wees gerust. Het is geen abonnement. Je rekent af bij het bestellen en dat is het. Wij betalen de verpakkings- en verzendkosten voor jou. Je hoeft ook geen poeders, pillen, shakes of maaltijdvervangers te kopen. Ons uitgangspunt is juist dat je met gewone voeding een gewoon gezond gewicht kunt bereiken en behouden.

Kost afslanken met Happy Weight veel extra tijd?

Het veranderen van gewoonten en aanleren van nieuwe gewoonten kost tijd en energie. Zo is er tijd nodig voor: het plannen van de maaltijden, het nadenken bij wat je eet en drinkt, wat bewuster boodschappen doen en koken van gezonde maaltijden. Dat laatste hoeft niet veel extra tijd in beslag te nemen: met kleine wijzigingen kook je al slanker. Ook dat leer je in het programma. Ook het bewegen kost extra tijd. Maar bedenk dat alle dagelijkse bezigheden meetellen en dat je er veel voor terugkrijgt. Na verloop van tijd is het je tweede natuur geworden.

Met Happy Weight Personal ga je gewoon lekker thuis aan de slag. Je hoeft nergens heen zoals bijvoorbeeld bij Weight Watchers.

Kan ik wel afvallen en tegelijk lekker blijven eten?

Het is juist de bedoeling om lekker te eten! Genieten van eten en drinken is heel belangrijk, ook bij Happy Weight. Wie het leuk vindt, kan zich extra uitleven op het maken van lekkere gezonde gerechten. Het mooie is – zo blijkt in de praktijk – dat de smaak van mensen verandert als ze gezond(er) eten. Wie bijvoorbeeld minder zoet eet, raakt daaraan gewend en wil na een tijdje geen mierzoete dingen meer.

Ik wil juist op gewicht blijven. Heb ik dan ook wat aan Happy Weight?

Ja! Dit programma is voor iedereen die gezond wil eten en daarmee een gezond gewicht wil bereiken of behouden. Daarnaast is er veel aandacht voor lichaamsbeweging, de spijsvertering en een gezonde darmflora. Allemaal belangrijk om op gewicht te blijven.

Ik ben vegetariër, is Happy Weight dan ook geschikt voor mij?

Jazeker! We werken niet met volledig uitgeschreven menu’s. Jij bepaalt zelf wat je eet en dus ook wat je niet eet.

Is dit programma ook geschikt voor kinderen en pubers?

Happy Weight is ontwikkeld voor volwassenen. De meeste adviezen gelden echter ook voor jonge mensen. Daarom kunnen kinderen en pubers heel goed meedoen met hun vader, moeder of ander gezinslid die het programma volgt. Je hoeft binnen een gezin niet apart te koken.

Waarom lukt het afvallen me deze keer wel?

Omdat Happy Weight géén snel afslankkuurtje of dieet is. Je hoeft niet tijdelijk bepaalde ingrediënten weg te laten (koolhydraten bijvoorbeeld) of juist extra te eten (eiwitten bijvoorbeeld). Je hoeft geen pillen, poeders of shakes te slikken of maaltijdvervangers te kopen. Je hoeft geen punten te tellen en je krijgt geen saaie voorgekauwde menulijstjes die na verloop van tijd je neus uit komen. Happy Weight is dan ook niet te vergelijken met bijvoorbeeld Sonja Bakker, koolhydraatarm, dokter Frank, Fajah Lourens of Weight Watchers.

Happy Weight is een methode waarbij je stap voor stap leert om jouw eetgewoonten te veranderen en te behouden. En het is haalbaar, want je verandert wekelijks een paar dingen, vijftien weken lang. Deze geleidelijke aanpak is de sleutel tot succes. Bovendien is Happy Weight heel flexibel en makkelijk in je leven in te passen.

Waarop is afvallen met Happy Weight gebaseerd?

Het programma is gebaseerd op een gezonde voeding volgens de adviezen van de Voedingsraad en de richtlijnen van het Voedingscentrum. Alle tips zijn in de praktijk getoetst. Ze zijn afkomstig van diëtisten en andere deskundigen die al veel mensen met overgewicht hebben begeleid. Bewegingswetenschappers stelden het beweegprogramma van Happy Weight samen.

Is het programma voor iedereen geschikt?

Happy Weight Personal is in principe voor iedereen geschikt, met uitzondering van zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. Mensen die last hebben van een stofwisselingsziekte of een ziekte van het spijsverteringskanaal wordt geadviseerd eerst de behandelend arts te raadplegen.

Betaalt mijn zorgverzekering mee aan het afvallen?

Een groeiend aantal verzekeraars vergoedt alle programma’s van Happy Weight, geheel of gedeeltelijk. Raadpleeg jouw polisvoorwaarden of informeer bij jouw zorgverzekeraar. Je ontvangt van Happy Weight een factuur voor het volledige bedrag. Je betaalt eerst aan Happy Weight en dient vervolgens de factuur in bij je zorgverzekeraar, waarna de verzekeraar aan jou zal uitbetalen. De vergoeding van Happy Weight heeft geen gevolgen voor jouw eigen risico.

Kijk hier of ook jouw verzekering Happy Weight vergoedt.

Soms vergoeden zorgverzekeraars de programma’s van Happy Weight op basis van een individuele aanvraag. Het kan dus lonen contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. Het helpt ook om er bij jouw zorgverzekering op te wijzen dat andere verzekeraars het programma wel vergoeden. Vergoeding vindt plaats vanuit een budget voor preventiecursussen.