Succesverhalen

Twee ‘Happy Weight-helden’ hielden een dagboek bij. Lees de fragmenten over bijvoorbeeld startproblemen en hoe een gezond leven gezellig kan zijn.


Rosalie Oosting (36)

“Het voelt niet als diëten”

Week 1, dag -1: ik loop er omheen

Gisteravond, toen ik thuiskwam van kantoor, werd het pakket van Happy Weight bezorgd. Ik nam het aan en legde het op de side-table in de woonkamer. Daar ligt het me nu al een heel etmaal verwijtend aan te kijken. ‘Doe iets met me, slappeling’, schijnt een stemmetje vanuit het pakket te roepen. Ik loop er eerst nog met een grote boog omheen.

Week 1, dag 0: dat moet gaan lukken

Oké, ik ben om. Ik installeer me met het Happy Weight pakket aan de eettafel. Met, bijna baldadig, een glaasje rosé en een bakje zoute stengels. Nu kan het nog even 😉 Op de voorkant van het blad voor de eerste week lees ik: ‘Lekker snoepen en toch afvallen’. Kijk, die woorden zijn aan mij besteed. Tevergeefs zoek ik naar de bekende tabelletjes die per dag vertellen wat je ontbijt, lunch, diner of tussendoortje moet zijn. Hé, dit is een heel andere aanpak. Geen dieet, alleen tips om gezond te eten en te leven. Nou, als dat alles is… dat moet wel gaan lukken. Morgenochtend dan toch maar beginnen?

Week 1, dag 4: ik vind het heerlijk

Vier dagen volg ik mijn Happy Weight-programma nu. Het voelt niet als diëten. Het voelt gewoon alsof ik verstandig met mijn lijf om ga. Ik ga zelfs elke ochtend op de fiets naar het werk. Ik vind het heerlijk dat ik tussen de middag gewoon met mijn collega’s kan lunchen, zonder een zelf meegenomen, kledderige salade-met-Tupperwaresmaak op te hoeven eten. En dat ik ’s avonds niet apart hoef te koken en gewoon met de rest van het gezin mee kan eten.

 

Jos van Alem (57)

“Ik ben al 6,5 kilo kwijt”

Week 8, dag 1: ik ben een stuk gezelliger

Vanochtend vroeg, nog voor het ontbijt, naar het zwembad. Dat doe ik sinds een week of zes twee ochtenden per week. Ook op de andere dagen van de week probeer ik minstens een half uur per dag te bewegen. Tip van Happy Weight. Na het avondeten nog een eind fietsen met Yvonne, mijn vrouw. Een flinke wandeling maken achter de kinderwagen van Stijn, ons eerste kleinkind. Als je het zo bekijkt, heeft de hele familie er profijt van dat ik het Happy Weight programma volg. Ik ben een stuk gezelliger voor ze!

Week 8, dag 3: ik ben al uit de gevarenzone

Ik weeg en meet me elke zondagochtend meteen na het opstaan. Als ik dan ben afgevallen, is mijn hele dag weer goed. Vandaag was de ‘oogst’ 1,2 kilo. Dat varieert nogal. De eerste week ben ik maar een halve kilo afgevallen, nu zit ik telkens rond de kilo. In totaal ben ik nu bijna 6,5 kilo kwijt. Mijn tailleomtrek is honderd centimeter. Daarmee ben ik al uit de gevarenzone waar ik wel in zat, maar nog acht centimeter verwijderd van een gezond gewicht. Ik heb een echt mannenfiguur, las ik in de Happy Weight-informatie. Dunne armen en benen en een ‘gezellige’ taille.

Week 8, dag 5: ik kook nu verstandig (en lekker)

Sinds ik met werken gestopt ben, kook ik graag. En sinds ik Happy Weight volg, kook ik verstandig! Vóór die tijd liep ik tegen etenstijd naar de supermarkt, kocht waar ik zin in had en draaide daar een lekkere maaltijd van in elkaar. Omdat ik met trek naar de winkel ging, kocht ik vaak te veel en te vet in. Nu is dat anders. Ik bedenk tevoren welke slanke gerechten ik wil gaan maken en ik koop gezonde, verse ingrediënten in. Vandaag zijn Yvonne en ik 34 jaar getrouwd. Straks komen de kinderen eten. Ik zal ze verrassen met een lekkere en verantwoorde roerbakmaaltijd, helemaal alleen bereid door paps zelf!

Happy Weight Personal in één oogopslag:

  • ontwikkeld door Nederlandse deskundigen
  • aanbevolen door het Voedingscentrum
  • vergoeding door veel zorgverzekeraars
  • geen jojo-effect door gezonde leefstijl
  • 60.000 tevreden klanten