Corona & Happy Weight

De corona-pandemie heeft veel gevolgen gehad voor ons gewicht. Uit onderzoek van Happy Weight blijkt dat de helft van alle Nederlanders tijdens de intelligente lockdowns is aangekomen. De extra tijd die we binnen doorbrachten (=minder bewegen), maakten we extra gezellig (=meer eten); een combinatie die zorgt voor extra coronakilo’s.
Tegelijkertijd heeft de coronapandemie geleerd dat mensen met overgewicht extra gezondheidsrisico’s lopen. Zeker 80% van de corona-patiënten op de IC had overgewicht.

Crashdieet gevaarlijk

Mensen met (ernstig) overgewicht kunnen moeilijker ademhalen en hebben een verminderde weerstand. Bij een IC-opname lopen zij een extra risico. Berichtgeving over de relatie tussen overgewicht leidde er toe dat mensen gingen ‘crashen’. Bij een crashdieet waarbij je snel afvalt door extreem weinig te eten. Dit is niet zonder risico’s. Er bestaat de kans dat je tekorten oploopt en zo’n streng dieet kan het immuunsysteem (de weerstand) juiste nog verder aantasten. De enige manier om overgewicht op te lossen, is het veranderen van het eet- en leefpatroon.

Als mensen mij benaderen met vragen over afvallen, raad ik een crashdieet altijd ten zeerste af. Blijf (of ga) gezond eten, ook daarmee kun je afvallen. Overdrijf ook niet met afvallen. Teveel afvallen is niet reëel en niet gezond.

Advies Voedingscentrum

De corona-crisis maakt veel mensen bewust van het belang van een gezonde leefstijl. Het Voedingscentrum zegt daarover: “Door gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen, blijft je weerstand zo hoog mogelijk. Met een goede weerstand is je lichaam beter bestand tegen ziekmakende bacteriën en virussen en word je minder snel ziek. Mocht je toch ziek worden, dan herstel je sneller.”
Hetzelfde Voedingscentrum heeft zich in een onderzoek positief uitgelaten over Happy Weight.

Met Happy Weight leer je stap voor stap een gezond eet- en leefpatroon aan. Het afvallen gebeurt in een verantwoord tempo en je bereikt uiteindelijk het gezonde gewicht dat bij jou past. Al meer dan 64.500 mensen hebben we mogen begeleiden naar een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Mogen we jou ook helpen?

Stan

Stan

Happy Weight Personal in één oogopslag:

  • ontwikkeld door Nederlandse deskundigen
  • positief beoordeeld door het Voedingscentrum
  • vergoeding door veel zorgverzekeraars
  • geen jojo-effect door gezonde leefstijl
  • meer dan 74.500 tevreden klanten