Het laatste nieuws

De helft van alle Nederlanders is zich het afgelopen jaar bewuster geworden van de hoeveelheid eten die hij weggooit.  Bijna veertig procent vindt een doggybag om overgebleven ‘restaurant-eten’ in mee te nemen steeds normaler worden in Nederland. Dat blijkt een onderzoek van Natuur & Milieu.
Leuk die fruitschaal op tafel, maar wist u dat appels wel drie weken langer goed blijven al u ze in de koelkast bewaart? Onder meer tomaat, paprika, aubergine en komkommer horen juist niet in de koelkast. Bij koude gaan de cellen kapot, waardoor de vruchtgroenten vocht verliezen en gevoelig zijn voor rotten. Wel in de koelkast Niet in de koelkast
Lichaamsbeweging is goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Door te bewegen, verbetert de doorbloeding van de hersenen. Zelfs goed kauwen, heeft al effect. Bij intensieve inspanning komt er daarnaast een stofje vrij dat een veelzijdig effect heeft in de hersenen. Het bevordert de vorming van nieuwe hersencellen, de verbinding tussen hersencellen en het helpt de hersencellen te overleven. Ons brein wordt dus fitter en sterker door te bewegen.
Vervang een glaasje frisdrank door een glaasje water of een kopje koffie of thee zonder suiker en de kans op diabetes daalt met veertien procent.  Het achterwege laten van gezoete zuiveldrank brengt zelfs een daling van twintig tot vijfentwintig procent met zich mee.
Het aantal mensen met overgewicht (BMI 25 of hoger) en obesitas (BMI 30 of hoger) steeg in 2014 opnieuw. In vergelijking met 25 jaar geleden is de stijging gigantisch.     overgewicht obesitas 2014 43,8 % 12,1 %