Happy Weight Stippenplan

Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking hebben we de methode Happy Weight Stippenplan ontwikkeld. Het programma is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Veel mensen met een verstandelijke beperking hebben de neiging om veel te eten en te snoepen met overgewicht als gevolg. Ook ouders en verzorgers zijn geneigd om het kind of de volwassene regelmatig iets extra’s toe te stoppen, met alle gevolgen van dien.

Overgewicht komt bovendien vaak voor bij verstandelijk beperkten met een genetisch bepaald eetprobleem. Tot die groep behoren onder meer mensen met Down-syndroom en Prader-Willi syndroom.

Het programma is ontwikkeld door Nederlandse deskundigen. De effectiviteit van het programma is ruimschoots bewezen: met Happy Weight Stippenplan worden voedingsproblemen structureel aangepakt.

Happy Weight Stippenplan is een programma over voeding en calorieën (stippen), over wat gezond (groene stip) en minder gezond (oranje stip) eten en drinken is. Elke deelnemer krijgt van zijn of haar diëtist of orthopedagoog een individueel ‘stippenplan-advies’ op maat. Er is veel ruimte voor zelfregie en niets wordt verboden (er zijn geen rode stippen).

Net als alle andere programma’s van Happy Weight zijn er veel zorgverzekeraars die Happy Weight Stippenplan vergoeden.

Happy Weight Stippenplan

Happy Weight Stippenplan – Handleiding

Speciaal voor diëtisten en orthopedagogen die werken met verstandelijk beperkten. Met uitgebreide informatie over de toepasbaarheid, de methode en achtergronden. Plus een uitgebreide set van de werkbladen (als bijlagen).

Het Stippenplan wordt altijd op maat samengesteld voor de deelnemer. Zo krijgt de deelnemer precies dat advies dat bij hem past. Dit advies, gekoppeld aan het Deelnemerspakket, geeft de basis voor een succesvol resultaat: het behalen (en behouden!) van een gezond gewicht.

Als professional (diëtist/orthopedagoog) krijgt u toegang tot het besloten gedeelte van de website HappyWeightStippenplan.nl

179,-

Ja, ik gun ook deze bijzondere groep een gezond gewicht

Afvallen met down-syndroom

Happy Weight Stippenplan – Deelnemerspakket

Met deze map weet elke deelnemer precies wat hem of haar te doen staat. Een korte uitleg helpt hen op weg. Ook zijn er handige weetjes in opgenomen. En natuurlijk kunnen deelnemers goed uit de voeten met de voorbeeldwerkbladen (als bijlagen).

Het Stippenplan wordt door zijn of haar eigen diëtist of orthopedagoog voor elke deelnemer op maat samengesteld.

Is er nog geen contact met een diëtist? Een Diëtist voor Verstandelijke Gehandicapten (DVG) is gespecialiseerd in de doelgroep en deskundig in de behandeling en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking die overgewicht hebben. Op de website dietistvg.nl vindt u de DVG’s bij u in de buurt.

99,-

Ja, ik wil een gezond gewicht

Happy Weight stippenplan gezond gewicht voor mensen met een verstandelijke beperking

Happy Weight Stippenplan – Productkaartenboek

Het Productkaartenboekje is een onlosmakelijk onderdeel van de methode Happy Weight Stippenplan. Het geeft met gekleurde stippen aan welke voedingsmiddelen de voorkeur genieten en welke beter niet op het menu geplaatst kunnen worden. Het Productkaartenboek is gedrukt op speciaal papier. Knoeien tijdens het eten of het koken? Vochtig doekje erover er het boekje is weer schoon!

Als u de Handleiding of het Deelnemerspakket bestelt, ontvangt u het Productkaartenboekje als onderdeel van het pakket. Heeft u de Handleiding of het Deelnemerspakket al en wilt u een extra Productkaartenboekje, bestel dat dan hier.

42,95

Ja, ik wil een extra exemplaar van het Productkaartenboek

Happy Weight stippenplan productkaarten

Digitale versie

Diëtist José Veen heeft een digitale versie ontwikkeld van Happy Weight Stippenplan.
Deelnemers hebben nu de keuze uit de handige map met het Deelnemerspakket of de online versie. De diëtist of orthopedagoog kan niet zonder de Handleiding, wel krijgen zij naast de map extra informatie en mogelijkheden op de speciale website.
Voor meer informatie over de digitale versie: happyweightstippenplan.nl

Let op: de digitale versie is geen uitgave van Happy Weight zelf en valt niet onder de afspraken die Happy Weight met zorgverzekeringen heeft gemaakt over vergoedingen.