Happy Weight Stippenplan

Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking hebben we de methode Happy Weight Stippenplan ontwikkeld. Het programma is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Veel mensen met een verstandelijke beperking hebben de neiging om veel te eten en te snoepen met overgewicht als gevolg. Ook ouders en verzorgers zijn geneigd om het kind of de volwassene regelmatig iets extra’s toe te stoppen, met alle gevolgen van dien.

Overgewicht komt bovendien vaak voor bij verstandelijk beperkten met een genetisch bepaald eetprobleem. Tot die groep behoren onder meer mensen met Down-syndroom en Prader-Willi syndroom.

Het programma is ontwikkeld door Nederlandse deskundigen. De effectiviteit van het programma is ruimschoots bewezen: met Happy Weight Stippenplan worden eet- en gewichtsproblemen structureel aangepakt.

Happy Weight Stippenplan is een visueel programma over voeding en calorieën (stippen), over wat gezonde (groene stip) en minder gezonde (oranje stip) keuzes in eten en drinken zijn. Elke deelnemer krijgt van zijn of haar diëtist een individueel ‘stippenplan-advies’ op maat. Er is veel ruimte voor zelfregie en niets wordt verboden (er zijn geen rode stippen).

Net als alle andere programma’s van Happy Weight zijn er veel zorgverzekeraars die Happy Weight Stippenplan vergoeden.

Happy Weight Stippenplan

Happy Weight Stippenplan – Deelnemerspakket

Met deze map weet elke deelnemer precies wat hem of haar te doen staat. Een korte uitleg helpt hen op weg. Ook zijn er handige weetjes in opgenomen. En natuurlijk kunnen deelnemers goed uit de voeten met de voorbeeldwerkbladen (als bijlagen).

Het Stippenplan wordt door zijn of haar eigen diëtist voor elke deelnemer op maat samengesteld.

Is er nog geen contact met een diëtist? In principe kan elke diëtist werken met de methode. Een Diëtist voor Verstandelijke Gehandicapten (DVG) is echter gespecialiseerd in de doelgroep en deskundig in de behandeling en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking die eet- en gewichtsproblemen hebben. Op de website dietistvg.nl vindt u de DVG’s bij u in de buurt.

99,-

Ja, ik wil een gezond gewicht

Happy Weight stippenplan gezond gewicht voor mensen met een verstandelijke beperking

Happy Weight Stippenplan – Productkaartenboek

Het Productkaartenboekje is een onlosmakelijk onderdeel van de methode Happy Weight Stippenplan. Het geeft met gekleurde stippen aan welke voedingsmiddelen de voorkeur genieten en welke beter niet op het menu geplaatst kunnen worden. Het Productkaartenboek is gedrukt op speciaal papier. Knoeien tijdens het eten of het koken? Vochtig doekje erover er het boekje is weer schoon!

Als u de Handleiding of het Deelnemerspakket bestelt, ontvangt u het Productkaartenboekje als onderdeel van het pakket. Heeft u de Handleiding of het Deelnemerspakket al en wilt u een extra Productkaartenboekje, bestel dat dan hier.

42,95

Ja, ik wil een extra exemplaar van het Productkaartenboek

Happy Weight stippenplan productkaarten

Happy Weight Stippenplan – Handleiding

Speciaal voor diëtisten en gedragskundigen die werken in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Met uitgebreide informatie over de methode; de interventie en de achtergronden. Plus een uitgebreide set van de werkbladen (als bijlagen).

Het Stippenplan wordt altijd door een diëtist op maat samengesteld voor de deelnemer, rekening houdend met de wensen en mogelijkheden. Dit advies, gekoppeld aan het Deelnemerspakket, geeft de basis voor een succesvol resultaat: het behalen (en behouden!) van een gezond gewicht.

Diëtisten die willen werken met de methode Happy Weight Stippenplan zijn verplicht de Handleiding aan te schaffen.

Als professional (diëtist) krijgt u toegang tot het besloten gedeelte van de website HappyWeightStippenplan.nl om daar uw adviezen uit te werken.

LET OP: per 1 januari 2020 stoppen wij met het programma Happy Weight Stippenplan. Dat betekent ook dat de online ondersteuning voor professionals via de website HappyWeightStippenplan.nl komt te vervallen. Uiteraard kunnen zowel de ‘Handleiding’ als het ‘Deelnemerspakket’ ook na 1 januari 2020 nog gewoon gebruikt worden.

179,-

Ja, ik gun ook deze bijzondere groep een gezond gewicht

Afvallen met down-syndroom