Corona en Happy Weight

De corona-pandemie heeft veel gevolgen voor ons gewicht. Uit onderzoek van Happy Weight blijkt dat de helft van alle Nederlanders tijdens de verschillende lockdowns is aangekomen. De extra tijd die we binnen doorbrengen (=minder bewegen), maken we extra gezellig (=meer eten); een combinatie die zorgt voor extra coronakilo’s.

Tegelijkertijd heeft de coronapandemie geleerd dat mensen met overgewicht extra gezondheidsrisico’s lopen. Zeker 80% van de corona-patiënten op de IC heeft overgewicht. Mensen met (ernstig) overgewicht kunnen moeilijker ademhalen en hebben een verminderde weerstand. Deskundigen waarschuwen voor de risico’s van een crashdieet waarbij je snel afvalt door extreem weinig te eten. Zo’n streng dieet kan het immuunsysteem (de weerstand) nog verder aantasten. De enige manier om overgewicht op te lossen, zo zeggen dezelfde deskundigen, is het veranderen van het eet- en leefpatroon.

Daar sluiten we ons bij Happy Weight bij aan, we herhalen de oproep niet te gaan ‘crashen’. Blijf (of ga) gezond eten, ook daarmee kun je afvallen.

De corona-crisis maakt veel mensen bewust van het belang van een gezonde leefstijl. Het Voedingscentrum zegt daarover: “Door gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen, blijft je weerstand zo hoog mogelijk. Met een goede weerstand is je lichaam beter bestand tegen ziekmakende bacteriën en virussen en word je minder snel ziek. Mocht je toch ziek worden, dan herstel je sneller.”

Met Happy Weight leer je stap voor stap een gezond eet- en leefpatroon aan. Het afvallen gebeurt in een verantwoord tempo en je bereikt uiteindelijk het gezonde gewicht dat bij jou past. Al meer dan 64.500 mensen hebben we mogen begeleiden naar een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Mogen we jou ook helpen?

Happy Weight - Gewoon. Gezond. Gewicht.Stan van Happy Weight

Bestel nu