BMI-meter – Ben ik te dik?

De berekening van je Body Mass Index (BMI) is een belangrijke methode om vast te kunnen stellen of je een gezond gewicht hebt of niet. Als de BMI 25 of hoger is, is er sprake van overgewicht.

Jouw BMI is de uitkomst van een berekening waarbij je gewicht wordt gedeeld door je lengte in het kwadraat, maar Happy Weight heeft jou gemakkelijk gemaakt. Je hoeft niet zelf te rekenen, dat doen wij voor jou. Voer in de BMI-meter jouw lengte en jouw gewicht in en jouw BMI wordt automatisch uitgerekend.

0
BMIbetekenis
lager dan 18,5ondergewicht
18,5 – 25gezond gewicht
25 – 30overgewicht
30 – 35obesitas
meer dan 35extreme obesitas

 

Tailleomtrek

Een andere manier om vast te stellen of er sprake is van overgewicht is het meten van de tailleomtrek. Pak een meetlint en meet de omtrek van je buik ter hoogte van je navel, tussen de onderste rib en de bovenkant van je heup. Niet stiekem je buik intrekken!

Het maakt voor je gezondheid veel uit waar in je lichaam het vet zich bevindt. Buikvet geeft een hoger risico op hart- en vaatziekten en diabetes dan vet op de heupen. Bij vrouwen hoopt het vet zich vooral op de billen, benen en heupen op (peervorm). Mannen komen sneller aan rond hun buik (appelvorm).

 

Tailleomtrek vrouwenTailleomtrek mannenbetekenis
minder dan 80 cmminder dan 94 cmgezond gewicht
80 – 88 cm94 – 102 cmgevarenzone nadert
meer dan 88 cmmeer dan 102 cmverhoogd gezondheidsrisico

Happy Weight Personal in één oogopslag:

  • ontwikkeld door Nederlandse deskundigen
  • aanbevolen door het Voedingscentrum
  • vergoeding door veel zorgverzekeraars
  • geen jojo-effect door gezonde leefstijl
  • 60.000 tevreden klanten